Lovestock
Voor duurzame dagbesteding
 

Duurzaam

Behalve dat we goed willen zorgen voor mensen, willen we dat ook voor de aarde. Daarom zijn al onze activiteiten duurzaam en klimaatvriendelijk. Als we koken, zorgen we bijvoorbeeld voor een zo laag mogelijke carbon footprint, dus dat er zo min mogelijk broeikasgassen worden uitgestoten. Zo eten we geen avocado waar regenwoud voor gekapt is of boontjes uit Kenia, maar kiezen we liever voor lokale producten uit het seizoen, bij voorkeur dat wat we zelf verbouwd hebben. Of voor producten die niet meer verkocht kunnen worden. We maken gebruik van kringlopen om op die manier zo min mogelijk afval te creëren. Het snijafval van het koken gaat bijvoorbeeld naar de kippen. We mijden (plastic) verpakkingen en proberen zo veel mogelijk te hergebruiken. 


In onze permacultuur MoesTuin gebruiken we geen meststoffen en bestrijdingsmiddelen. Ook zorgen we voor een laag organisch materiaal op de bodem, zodat de grond niet uitdroogt en we minder water hoeven te geven. We zouden supergraag en VoedselBos aan willen leggen, omdat dat nog meer voordelen voor de aarde heeft, maar daar hebben we nu de ruimte nog niet voor.


In de creatieve hoek gebruiken we materialen die andere mensen niet meer willen hebben of maken we producten waar de natuur blij van wordt. En daar worden wij weer blij van.