Lovestock
Voor duurzame dagbesteding
 

Activiteiten

Van alleen thuiszitten word je meestal niet gelukkiger. Dat weten we bij LoveStock uit ervaring. Maar soms lukt het gewoon even niet (meer) om te werken. Bijvoorbeeld bij intensieve therapie. Of een megavol hoofd. Dan is er voor weinig andere dingen meer ruimte.  Misschien wil je wel graag weer wat gaan doen, maar is een baan nog een stap te ver. Bij LoveStock begrijpen we dat. Daarom kun je bij ons lekker met je handen bezig zijn om uit je hoofd te komen. Laagdrempelig, zinvol en altijd afgestemd op jouw wensen en behoeftes. Bij ons gaat de druk er helemaal af.


LoveStock is een duurzame dagbesteding, dus alles wat we doen heeft een duurzaam karakter. Zo halen we elke week de overgebleven groenten, fruit en eieren op die biologische tuinderij de Antoniushoeve niet meer kan verkopen en maken daar de lekkerste dingen van. Jams, chutneys, sauzen, soep, ijs, brood en zelfs advocaat. Mooi tegen verspilling!


Naast koken zijn we graag ook creatief bezig en dan bij voorkeur met materialen die andere mensen niet meer willen. Laatst hebben we bijvoorbeeld oude servetten gebruikt om ons zelfgemaakte zadenpapier op te leuken. En van de servetten die over zijn, maken we dan weer nieuw papier. Maar we doen meer. Wat dacht je van tassen maken van oude kleren, kaarsen maken van restjes kaars, mozaïek van oude tegeltjes of glas en schilderen met zelfgemaakte inkt? 


We werken ook graag met afvalhout. We hebben bijvoorbeeld hele gave snijplanken en materialenkistjes gemaakt van oud hout. Dit kunstwerk is helemaal gemaakt van oude pallets en restmateriaal,

Kunstwerk van oude pallets en restmateriaal


We knappen ook meubels op, zodat ze nog een ronde mee kunnen. En niet alleen door ze te schilderen, maar bijvoorbeeld ook door ze te beplakken, zoals we bij dit kastje gedaan hebben.
En we hebben nog een permacultuur moestuin waar je fijn ook even buiten bezig kunt zijn. Of even kunt ontspannen, want op de loungebank kijk je prachtig ver weg over de velden. Soms is het namelijk ook belangrijk om even helemaal niks te hoeven.