LoveStock

Een ecologische zorgboerderij voor duurzame dagbesteding

Zelf meedenken

Zoals je misschien wel gemerkt hebt, vinden wij het bij LoveStock heel belangrijk dat je zelf ook kunt meedenken over wat je wil doen en waar je je goed bij voelt. Het hoeft niet natuurlijk, maar als je dat wel wil, is dat meer dan welkom. Hier hebben we verschillende redenen voor:

Voelen

Vaak zitten mensen met kopzorgen zoveel in hun hoofd, dat het lastig is om te voelen wat er van binnen precies gebeurt, waar behoeftes en verlangens liggen en waar grenzen zijn. Als je met je handen bezig gaat zijn, ligt de focus dáárop en minder op je hoofd. Er ontstaat dan meer ruimte om bij jezelf naar binnen te kijken en een beginnetje te maken met voelen. Door je op kleine dingen te richten, zoals: "Waar heb ik vandaag zin in?" en "Wat zou ik graag willen doen?", maak je al een klein stapje met de aandacht op jezelf richten, op wat echt belangrijk is. En als dat in het begin nog te lastig is, dan helpen we je daar gewoon bij.

Activeren

Door zelf mee te denken over welke activiteiten er nog meer gedaan zouden kunnen worden, ga je van passieve stand naar actieve stand. Mensen met een depressie bijvoorbeeld hebben vaak de neiging wat gelaten te zijn en dingen gewoon te laten gebeuren. Meestal is dat niet helpend en heb je er meer aan om zelf weer mee te doen. Dat is niet altijd gemakkelijk en daarom beginnen we met kleine dingen, zoals kiezen wat je wil en nadenken over eigen initiatief. Dit kan ervoor zorgen dat het je lukt om op andere gebieden ook weer wat actiever deel te nemen.

Regie pakken

Als je kopzorgen hebt, dan kan het zijn dat je nare dingen zijn overkomen. Of dat je het gevoel hebt dat je nu van alles overkomt en dat je er maar weinig over te zeggen hebt. Dit gevoel van regieverlies heeft vaak machteloosheid tot gevolg, waardoor je je soms lamgeslagen voelt en er eigenlijk niks meer uit je vingers komt. Vaak helpt het als je de regie weer terugpakt en je gaat kijken over welk stuk je nu eigenlijk wel iets te zeggen hebt. Je gaat je dan minder een slachtoffer en meer krachtiger voelen. Ook dit is niet altijd gemakkelijk, dus beginnen we met kleine stapjes, zoals de regie pakken over de activiteiten die je wil doen.

Samengevoel vergroten

Wat we belangrijk vinden bij LoveStock is dat er een samengevoel is in plaats van allemaal een eigen eilandje, zoals nu vaak het geval is in de huidige maatschappij. Als we voor jou gaan bepalen wat jij moet doen of welke activiteiten je kunt doen, dan voelt dat niet zo gelijkwaardig. Het voelt als éénrichtingsverkeer en dat vinden wij niet fijn. Door zelf actief mee te denken, maken we LoveStock samen en dat zorgt voor een fijne en warme sfeer.

Bewustworden

Het moge duidelijk zijn dat de zorg voor de aarde ook een heel belangrijk deel vormt van LoveStock. We zouden het het liefste willen dat iedereen op een duurzame manier met de aarde omgaat, maar dat kunnen en willen we niet afdwingen. Wat we wel kunnen doen, is mensen zelf laten nadenken. Dus als je bij ons iets wil doen, dan ga je automatisch ook bedenken hoe duurzaam dat is en op wat voor manier het anders duurzaam te maken is. Je wordt je bewust van je eigen impact op de aarde, maar ook van wat je zelf kunt doen om het beter te maken. En misschien neem je dat denken ook wel mee naar huis en doe je daar ook (kleine) dingen anders. Alle beetjes helpen (: