LoveStock

Een ecologische zorgboerderij voor duurzame dagbesteding

Creatief

Bij LoveStock zijn we ook graag creatief bezig. Maar wel met een duurzame inslag, zowel de materialen die we gebruiken als de producten die we maken. Mensen hebben heel veel spullen tegenwoordig. En daardoor gooien ze ook veel dingen weg. Zonde, vinden bij bij LoveStock, want vaak zijn die spullen nog wel goed te gebruiken. Het is leuk om ze te pimpen, zodat ze nog een ronde mee kunnen. 

We maken ook nieuwe duurzame producten waar de natuur blij van wordt. Je kunt hierbij denken aan een insectenhotel of een nestgelegenheid voor solitaire bijen. We zijn nu ook bezig met het ontwerpen van een wormencomposttoren helemaal gemaakt van hout, het liefst van bomen die toch al gekapt moeten worden. Vaak wordt een wormencomposttoren gemaakt van plastic bakken of emmers, maar bij LoveStock gebruiken we liever geen plastic. Vandaar het idee om er eentje te ontwerpen van hout, die je buiten in de grond kunt zetten en die op den duur zelf ook weer vergaat. Zo maak je gebruik van kringlopen, heb je geen afval en kun je zelfs op een milieuvriendelijke wijze je GFT-afval omzetten in voeding voor de MoesTuin. Win-win-win dus.

En ook hier geldt dat al je eigen inbreng erg gewaardeerd wordt. Bij eigen initiatief gaan we altijd kijken hoe we dat voor elkaar zouden kunnen krijgen.