LoveStock

Een ecologische zorgboerderij voor duurzame dagbesteding

Algemene info

Dagbesteding

Bij LoveStock weten we uit ervaring dat je er meestal niet gelukkiger van wordt als je veel alleen thuiszit. Maar soms lukt het gewoon even niet (meer) om te werken. Bijvoorbeeld als je een paar keer per week intensieve therapie volgt. Of als je hoofd zo ontzettend vol zit, dat er voor andere dingen weinig ruimte meer is. Misschien wil je wel graag weer wat gaan doen, maar is een baan nog een stap te ver. Bij LoveStock begrijpen we dat. Daarom kun je bij ons op een laagdrempelige manier een zinvolle invulling geven aan je dag, zodat je voldoening voelt als je naar huis gaat. We hebben zelf ervaren dat het vaak helpt om met je handen bezig te zijn als je uit je hoofd wil komen. Je kunt er dan ook voor kiezen om lekker met je handen in de aarde te zitten in de Permacultuur MoesTuin. Of als je liever wil koken met de oogst, dan kan dat ook. Misschien ben je liever op een creatieve manier met je handen bezig. Ook die mogelijkheid is er bij LoveStock. En als je een keer behoefte hebt aan even niks doen en gewoon te zijn op het prachtige terrein, dan is dat helemaal oké.

Een mulchlaag houdt de aarde lekker vochtig

In overleg kijken we naar wat het beste bij je past en waar je het meeste uit kunt halen voor jezelf. Naast dat we activiteiten aanbieden, vinden we het belangrijk dat je zelf ook kunt meedenken over wat je graag wil doen. 


Klimaatvriendelijk

Behalve dat we goed willen zorgen voor mensen, willen we dat ook voor de aarde. Daarom zijn al onze activiteiten duurzaam en klimaatvriendelijk. Als we koken, zorgen we bijvoorbeeld voor een zo laag mogelijke carbon footprint, dus dat er zo min mogelijk broeikasgassen worden uitgestoten. Zo eten we geen avocado waar regenwoud voor gekapt is of boontjes uit Kenia, maar kiezen we liever voor lokale producten uit het seizoen, bij voorkeur dat wat we zelf verbouwd hebben. We maken gebruik van kringlopen om op die manier zo min mogelijk afval te creëren. Het snijafval van het koken gaat bijvoorbeeld naar de kippen. We mijden (plastic) verpakkingen en proberen zo veel mogelijk te hergebruiken. In de MoesTuin gebruiken we geen meststoffen en bestrijdingsmiddelen. Ook zorgen we voor een laag organisch materiaal op de bodem, zodat de grond niet uitdroogt en we minder water hoeven te geven. Er is een wens voor het aanleggen van een VoedselBos, dat nog meer voordelen heeft voor de aarde .In de creatieve hoek gebruiken we materialen die andere mensen niet meer willen hebben of maken we producten waar de natuur blij van wordt. En daar worden wij weer blij van.