LoveStock

Een ecologische zorgboerderij voor duurzame dagbesteding

Waar we naartoe willen

In Helmond gaat een nieuwe, superduurzame wijk gebouwd worden: Brainport Smart District. De locatie is aan de noordzijde van de wijk Brandevoort, in het gebied tussen het spoor en de A270 richting Eindhoven. Dit is een plek waar we heel graag naartoe zouden willen om verschillende redenen:

  • LoveStock streeft dezelfde dingen na die Brainport Smart District (BSD) ook belangrijk vindt. Zo maken we allebei graag gebruik van kringlopen (circulaire wijk) en willen we graag dat iedereen mee kan doen (sociale en veilige wijk). We vinden het belangrijk dat mensen zelf mee kunnen beslissen wat er gebeurt (participatie) en we streven een gezonde omgeving na (gezonde wijk).
  • De ligging is perfect. Helmond heeft ruim 91.000 inwoners. En hoe meer mensen er zijn, hoe meer mensen met kopzorgen ertussen zitten. Door in de stad te zitten, kun je meer mensen helpen die het nodig hebben. Daarbij is de bereikbaarheid fantastisch doordat Helmond vier stations heeft, waarvan eentje op BSD en doordat we dan vlakbij de A270 zitten. Hoe mooi is het als je in een stad toch een stuk natuur kunt vinden waar je tot rust kunt komen.
  • Daar is de ruimte. Om de wijk heen is ongeveer 70 hectare buitengebied. Wij willen met LoveStock graag op een stuk grond van 6 hectare gaan zitten en deze grootte vindt je eigenlijk nergens in een stad.