LoveStock

Een ecologische zorgboerderij voor duurzame dagbesteding

Wat we geloven

Wij zijn ervan overtuigd dat het helpt om met je handen bezig te zijn als je hoofd vol zit. Als je in hoofd hoofd zit, raak je soms zo verstrikt in je eigen gedachten, dat je er zelf niet meer uitkomt. En vaak ga je je er ook niet beter door voelen. Als je met je handen bezig gaat, dan verleg je de aandacht van je hoofd naar je zintuigen, waardoor het bovenin weer wat rust krijgt. Je voelt wat je handen aan het doen zijn, je ruikt de buitenlucht, je hoort de geluiden van de dieren en je ziet de prachtige natuur om je heen. Dit is een manier om weer in het hier en nu te komen. Buiten is belangrijk.

Daarbij geloven we dat het ook helend werkt om te zijn met mensen die je echt begrijpen. Je hoeft niet met elkaar te praten als je daar geen behoefte aan hebt, maar weten dat er anderen zijn die iets vergelijkbaars doormaken, kan heel steunend werken. Soms is een beetje begrip en oprechte aandacht alles wat je op dat moment nodig hebt.

We geloven ook dat we allemaal iets zouden moeten doen om de effecten van klimaatverandering tegen te gaan. En we geloven ook dat iedereen dat kán. Als we allemaal duurzamer zouden denken en handelen, dan heeft uiteindelijk iedereen daar profijt van, zowel mens, dier als aarde.